Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Kiralık Araçta Teknik Sorun Olursa Ne Yapmalı?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Kiralık Araçta Teknik Sorun Olursa Ne Yapmalı?

Kiralık Araçta Teknik Sorun Olursa Ne Yapmalı?

  • Arenda Rent A Car
  • 04/02/2022
  • 229

Kiralık Araçta Teknik Sorun Olursa Ne Yapmalı?

Kiralık araç bozulursa olması gerekenlerden biri öncelikli araç kiralaması yapılan şirketle irtibata geçmektir. Firmanın tüm süreçten haberdar olması oluşabilecek maliyetler konusunda da fikir birliğine varabilmek için önemlidir. Kiralanan araç üzerinde yaşanacak tekniksel problemlerde; anlaşma yapılmadan önce imzalanan evraklar üzerindeki kurallar ve maddelemeler doğrultusunda ele alınacaktır.

Kiralık Araç Bozulduğunda Ne Yapılmalıdır?

Rent a car şirketleri aracılığı ile sağlanan araç kiralama hizmetleri ülkenin farklı illerinde faydalanabilmeyi sağlar. Özel araç filoları tarafından yapılan araç ediniminde kiralık araç bozulduğunda kurallarla belirlenmiş belirli bir düzen bulunur. Yolculuk yaparken farklı sebeplerden dolayı oluşabilecek kaza durumu araçta hasara sebebiyet verir. Böyle bir durumda hasarın sebebi ve kim tarafından kaynaklandığı doğru tespit edilmelidir.

Kiralık araçta sorun olursa öncelikle sakin olunmalıdır. Ardından aracın kiralandığı şirketin iletişim numaraları aranır. Şirket ile irtibata geçildiğinde firma tarafından yetkililer bulunulan alana trafik polisi gönderirler. Burada tutanak tutulması gerekir. Aracın hasar durumu, hasar tespiti, kim tarafından ve ne sebeple yapıldığı bu tutanakta belirtilecektir. Araç üzerinde herhangi bir çatlak ya da çizik durumu söz konusuysa bu da tutanaklara işlenir. Sigorta kapsamında bulunan bu araçlar yapılan tespitler neticesinde firmanın sorumluluğundadır.

Kiralık Araç Arıza Durumunda Hasarı Kim Öder?

Kiralık araç hasar durumunda ilk dikkat edilen nokta yapılan kazanın aracı kiralayan kişi tarafından mı yoksa karşı taraf tarafından mı gerçekleştirildiğidir. Yapılan kiralık araç sözleşmesinde kasko sigortası zorunludur. İmzalamalar yapılırken ve ücret takdim edilirken sigorta parası da ödenmiştir. Bu nedenle bütün sorumluluk aracı kiralayan ve araç firması arasında bulunmaktadır.

Firma aracılığı ile yapılan araç kiralama durumunda gerçekleşen kazada eğer kazayı yapan ve hasara neden olan taraf aracı kiralayan kişi ise hasarın karşılanması da ona ait olacaktır Eğer karşı taraftan kaynaklı bir durum söz konusuysa kasko sigortası tarafından işlemler firma aracılığı ile devam ettirilir. Burada önemli olan kişinin alkollü herhangi bir yabancı madde kullanarak trafikte insanların can güvenliğini tehdit ediyor oluşu sonucunda yapmış olduğu kazanın sorumluluğunu alması gerektiğidir.