Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Şirketler İçin Araç Kiralama Neler Sunuyor?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Şirketler İçin Araç Kiralama Neler Sunuyor?

Şirketler İçin Araç Kiralama Neler Sunuyor?

  • Arenda Rent A Car
  • 13/02/2022
  • 718

Şirketler İçin Araç Kiralama Neler Sunuyor?

Şirketler için araç kiralama rent a car araç kiralama firmaları tarafından sağlanabilmektedir. Şirket ve kurumların uzun vadeli araç kiralama hizmetinden faydalanması ekonomik olarak rahatlık sağlamaktadır. Bunun yanı sıra şirketlerin ödeyecek oldukları araç kiralama ücretini şirket hesaplarında aylık gider olarak göstermeleri de oluşabilecek masrafları azaltacaktır.

Firmalar için Kiralık Araç Fırsatları Nelerdir?

Firmalar tarafından aylık veya yıllık olarak anlaşma sağlanarak alınan kiralık araçlar ekonomik olarak şirketin masraflarında tasarruf edebilmeyi sağlamaktadır. Kurumsal anlamda hizmet sunan büyük şirketlerin sermayeleri göz önünde bulundurulduğunda araç kiralamak tamamen satın almaktan daha avantajlı bir durum haline gelir. Kiralama sırasında firmanın sunmuş olduğu ücret içerisinde aracın kaskosu, vergisi ve herhangi bir arıza durumunda bakım ve onarımı tamamen ödenen ücret içerisinden karşılanmaktadır. Bu da firmalar için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Firmalar için araç kiralama avantajları arasında en önemlisi aylık olarak yapılan harcamalar şirket gideri olarak gösterilir ve bu da masrafların azaltılmasını ve ekonomik bir süreci beraberinde getirir. Araç üzerinde çeşitli vergi, kasko ve bakım masrafları yer almaktadır. Tüm bunlar firma tarafından karşılanacağı için hem zamandan hem paradan tasarruf sağlanmış olur. Uzun yolda kullanılan kiralanmış şirket araçları oluşabilecek maliyetlerin azalmasında kiralık araçları kullanmaktadırlar.

Kurumsal Araç Kiralamak için Bilinmesi Gerekenler

Kurumsal olarak araç kiralama için önemli noktalar oluşacak yol ve araç masraflarının daha ekonomik bir süreçte ele alınmasını sağlayacaktır. Özel filo şirketi kullanılarak hem bütçesel olarak hem de zamandan tasarruf edebilmek mümkündür. Bu durum daha kârlı bir alışveriş için önemlidir. Şirket tarafından yapılan araç kiralama hizmetinde şirketi vergi indirimi fırsatı yapılacak anlaşma sırasında sağlanabilir. Yıl sonunda şirketin genel bilançosu daha dinamik olacaktır. Şirket olarak yapılacak yıllık kiralamalarda sabit bir ödeme söz konusudur.

Yapılacak anlaşmalarda bu konuya dikkat edilmelidir. Şirket için faydalanılacak araç kiralama hizmetlerinde istenen evraklar arasında; şirketin imza sirküleri, bulunan resmi personel sayısı, şirkete ait olarak belirlenmiş bir gelir tablosu ve yıllık bilanço örneği, içinde bulunulan yıla ait bir bilanço tablosu vergi levhası, kimlik fotokopisi, şirketin aktif olarak çalıştığı bankaların isimleri detaylı bir evrak oluşturularak firmaya sunulmalıdır.