Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Ticari Araç Kiralama Şartları Neler?

Ticari Araç Kiralama Şartları Neler?

  • Arenda Rent A Car
  • 16/02/2022
  • 659

Ticari Araç Kiralama Şartları Neler?

Ticari araç kiralama aşamalarında istenilen belgeler farklılık gösterebilir. Kurumsal ve bireysel kiralama seçeneklerinin oluşması ile birlikte araç kiralama oranları artmıştır. Ticari olarak araç kiralama sırasında kiralanacak araçların kullanım şartlarına ve gereksinimlere cevap verici nitelikte olması gerekir. Ticari olarak araç kiralamak isteme amaçları ve ne için kiralandığı belirtilmelidir. Yolcu taşımacılığı için kullanılacak ve kiralanacak araçlarda farklı prosedürler ve belgelerde ek olarak istenmektedir. Kiralanmak istenilen araçların kullanım amaçları kiralama sırasında belirtilmelidir.

Ticari Araç Kiralamanın Şartları

Ticari araç kiralama şartları kiralanma amacına göre belirlenmektedir. Araç kiralama bireysel olarak yapılması durumunda kişiden sadece belirli belgeler istenmektedir. Ticari olarak bir aracın kiralanması durumunda mal taşımak, yolcu taşımak ve kullanmak için mi olduğu kiralanma işlemlerinden önce belirtilmelidir. Her bir kiralama amacı ek belgeler istemektedir. Mal taşımak için bir ticari aracı kiralamak isteyen bir kişi taşınacak yolcu varsa yolcu sayısı ve yük kapasitesi kiralama şirketine belirletilmesi önemlidir.

Turist taşımacılığı için araç kiralamak isteyen bir kişi araç içinde taşınacak yolcuların sayılarının mutlaka ruhsata yazdırılması gerekir. Araç kiralama ticari olarak kullanımında kiralama prosedürü farklılık göstermektedir. Yolcu sayılarının belirtilmemesi durumlarında kiralanmak istenilen araçlarda K belgesi olmak zorundadır. Bu belge ticari araçların kiralanma aşamalarında oldukça önemli belgelerdir. Araç kiralamada yolcu sayısının belirtilmemesi durumunda ve izin belgesi olmaması durumunda K belgesi mutlaka bulundurulmalıdır.

Ticari Araç Kiralama Genel Bilgiler

Ticari araç kiralamak son dönemlerde yaygın olarak yapılan bir kiralama şeklidir. Araçların ticari amaçlar doğrultusunda kullanımı için kiralanması işlemleri yapılır. Kiralanacak araçlarda aranan özellikler, taşıma ağırlıkları bu tür kiralama yöntemlerinde öne çıkan hususlardır. Ticari olarak istenilen tarz ve özelliklerde araçlara kolaylıkla ulaşılmaktadır. Kiralama bedeli ve aşamaları bireysel kiralama türüne göre farklı olarak değerlendirilmektedir. Araç kiralamak ve kullanmak ticari anlamda yapılması durumunda aracın ne için kullanılacağı bilgisi önceden kiralama şirketine aktarılmalıdır. Kurumsal araç kiralama seçeneklerinin gelişmesi ve ticari araçların kiralanmasına izin verilmesi ile birlikte araç kiralama oranlarında gözle görülür bir artış yaşanmaya devam etmektedir. İnsanların araç kiralama aşamalarında dikkatli olmaları gerekir. Kiralanacak bir aracın güvenlik açısından risk taşımamasına dikkat edilmelidir.